dijous, 9 de juny del 2011

Dones



Una dona estava asseguda en un sofà, prenent te gelat amb la seva mare. Mentre parlaven de la vida, del matrimoni, de les responsabilitats i de les obligacions de l'edat adulta, la mare va fer sonar els glaçons del seu got i després mirà fixament la seva filla. 'Mai t'oblidis de les teves amigues' li va advertir, fent girar les fulles de te del fons del seu got. 'Seran cada vegada més importants amb el pas del temps. Tant és que estimis molt el teu marit, ni que estimis molt els fills 
que tinguis, les necessitaràs. Recorda't de sortir amb elles sempre, fer-hi coses. Recorda't que quan parlo de les teves amigues em refereixo a TOTES les dones... les teves germanes, les teves amigues, les teves filles, i totes les altres dones que estiguin lligades a tu. Les necessitaràs. Les dones sempre ens necessitem". 



Ella va escoltar la seva mare. Va mantenir contacte amb les seves amigues i cada vegada en va tenir més amb el pas dels anys. A mesura que els anys van anar passant, un rere l'altre, va anar entenent, gradualment, allò que la seva mare li havia explicat. Malgrat que el temps i la naturalesa van canviant en la vida d'una dona, les veritables amigues sempre hi romanen. 



Després dels meus 40 anys de viure en aquest món, això és el que he après: 
El temps passa. 
La vida passa. 
Les distàncies separen. 
Els fills creixen. 
Els treballs van i vénen. 
La passió disminueix. 
Els homes no sempre fan el que se suposa que haurien de fer. 
El cor es trenca. 
Els pares es moren. 
Els col·legues obliden els favors rebuts. 
Les carreres o professions arriben al final. 
PERÒ ... Les teves amigues sempre hi són, independentment del temps i tots els quilòmetres que hi hagi entre vosaltres. Una amiga mai està massa lluny per arribar-hi quan la necessites. Quan hagis de caminar per una vall solitària i hagis de fer-ho per tu mateixa, les dones de la teva vida hi seran, donant-te ànims, pregant per tu, empenyent-te, intervenint per tu i esperant-te amb els 
braços oberts al final del camí. Algunes vegades, fins i tot trencaran les regles i caminaran al teu costat...  O vindran i et portaran a les seves espatlles. Amigues, filles, àvies, mares, germanes, sogres, nores, cunyades nétes, ties, cosines, nebodes: són una benedicció a la vida! 
Cada dia, ens seguim necessitant.